[ Dodano: 2009-07-11, 12:45 ]
Wylęgły mi się gąsienice. Wrzuciłem im liść klonu jesionolistnego i widzę ślady po żerowaniu. Jednak tylko część gąsienic przeszła na liść, reszta siedzi w miejscu gdzie były położony jajeczka (na waciku). Liść styka się z jajeczkami.
Czy w pewnym momencie gąsieniczki same pójdą żerować czy trzeba je przełożyć na liść?
SiejeOwies - gąsieniczki prawdopodobnie same znajda liść, chyba że masz tam dużo tego wacika, to mogą nie trafić od razu - wtedy można malutkim pędzlem przenieść je na liść.
Tomasz Purgacz - Polecam jeszcze jesion, sumak i bez lilak.
Witam wszystkich ponad miesiac temu kupiłem gąsienice tego motyla . Cały proces hodowli odbywał sie poprawnie jednak nie zaopserwowałem ostatniej wylinki L6 Wiekszość gasienic żerowała jeszcze kilka dni jednak 3 utworzyły oprzedy . Uznałem że przegapiłem wylinke a proces przebiega poprawnie jednak pozostałe gąsienice przestaly żerować i zaczeły sie przepoczwarzać bez oprzedu. To nie jest jednaj najgorsze proces zatrzymał sie w połowie u wiekszości . Cześć górna gasienicy stała sie czarna kilka okazów przepczwrzyła sie prawie poprawnie gdyz na środku poczwarki znajduje sie przezroczysta cześć
wyglada to okropnie
Jak myślicie czy pownienem je juz spisać na straty czy coś jeszcze z nich bedzie co
mogłem zrobić źle? czekam na opinie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum