Chyba jednak dam sobie spokój z robieniem czegoś w stylu motylarium . Jak na razie zostanę chyba przy łatwiejszych w hodowli, niedźwiedziówkach i innych ćmach.
_________________ Makary
kiwi
Zainteresowanie grupą: Zawisaki, pawice,
Wysłany: 2010-03-15, 07:04
Dobry pomysł , jak nabierzesz doświadczenia to możesz spróbować z motlarium.
Bardzo dobry pomysł Chociaż gąsienice motyli dziennych jak najbardziej możesz hodować - rusałki takie jak pawiki, pokrzywniki, admirały itd. są niewymagające, a dają dużo satysfakcji - bylebyś tylko wypuszczał imagines na wolność
Mam akwarium 60l, jest pęknięte więc nie może być tam woda. W praktyce jest już wiosna ... Kilka razy motyl (rusałka pawik) przeleciał mi obok okna. Nie dawno widziałam ok.7cm. gąsienice (gigant!)... niestety nie żyła ... Zacząć już szukać gąsienic czy jeszcze poczekać?
Ja bym poczekał jeszcze do maja, choć teraz też już można szukać (np. te które jeszcze zimują, lub już żerują).
A tak z ciekawości ta gąsienica którą widziałaś to nie czasem cossus cossus
Raczej nie bo była cała włochata, mocno brązowa z ciemno pomarańczowymi dwoma paskami. Jeszcze było trochę śniegu, pewnie zamarzła. Chyba zimowała i źle wybrała porę żeby się obudzić.
[ Dodano: 2010-05-12, 18:25 ]
Zacząć już szukanie??
Alten
Zainteresowanie grupą: Ćmy
Wysłany: 2010-06-25, 11:29
(Jeśli się mylę to mnie poprawcie) Moim zdaniem ta gąsienica po prostu hibernowała
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum