Okolice Ostrowa Wielkopolskiego - od dwóch a właściwie to trzech tygodni cytrynki - liczne.
A z rusałek to pawiki - liczne, ceiki - pojedynczo - ale są , wierzbowce - obserwuje je od tygodnia ( dzisiaj para w zalotach), żałobnik - jeden ale wierny miejscu - kolejny dzień czeka...
dodam jeszcze dwa admirały( udało im się zimowanie w Wielkopolsce)
no i oczywiście pokrzywniki.
Dzisiaj zobaczyłem bielinka ??- z daleka więc nic więcej nie potrafię o nim powiedzieć.
Cześć, jestem nowy ( ) dlatego nie wiem, czy w dobrym miejscu umieszczam posta. Dzisiaj znalazłem na chodniku w centrum miasta nastrosza topolowca. Cud, że go nikt nie rozdeptał . Zaniosłem go na jakiś klombik i zrobiłem zdjęcia telefonem. Mimo, iż są słabej jakości za jakiś czas je dodam .
nastrosz topolowiec to pospolity zawisak, często przylatuje do światła i łatwo odszukać jego gąsienice. Powodzenia w dalszych poszukiwaniach innych zawisaków.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum