jak narazie obserwowałem 3x Parnassius mnemosyne, ok 5x Papilio podalirius, wiele Papilio machaon, nasze piękne mieniaki, dostojki, modraszki, rusałki oprócz żałobnika, niestety nie zaobserwowałem Limenitis populi mam nadzieje że jeszce bede mial okazje trafić na jego końcówke:)
Mieszkam dokładnie w miejscu, gdzie zaczyna sie Roztocze , od 6 lat wiele razy bywałem w lesie i na różnych łąkach, i ani żeglarka ani pokłonnika żadnego nigdy nie widziałem na tym terernie
Ostatnio zmieniony przez Kwiczala Antoni 2010-07-13, 21:11, w całości zmieniany 1 raz
W Bieszczadach Pokłonnika osinowca powinno być pod dostatkiem a ja obserwowałem go tylko raz i na szczęście udało mi się go odłowić natomiast kamilla pod dostatkiem
Jak myslicie czy objawi sie nam w tym roku 2 pokolenie Żeglarka?Lato raczej Ciepłe bylo przynajmniej u mnie.
Ps;Czy to juz ostatni gwizdek na P.Machaony? coraz mniej ich.
Paweł Walkiewicz
Zainteresowanie grupą: Lepidoptera
Wysłany: 2010-08-04, 10:20
maksym122 napisał/a:
Jak myslicie czy objawi sie nam w tym roku 2 pokolenie Żeglarka?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum