Ja mam takie pytanko.jestem coprawda dopiero pocz ankujaca, ale mem pytanko czy organizowane sa jakies wyjazdy, wyprawy entomologiczne dla młodziezy w wieku 17, 18 lat? Czy ktoś o takiv czymś słyszał? Z góry wielkie dzięki POZDRAWIAM
Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i niektóre macro
Wysłany: 2007-08-13, 11:53
Kiedyś takie wyjazdy bywały organizowane, ale nie było limitu wieku. Zwykle była to inicjatywa prywatna, organizowana dla członków oddziału PTE. (Pamiętam takie, organizowane przez odział PTE w Bytomiu). Nie wiem, czy takie wyjazdy są organizowane obecnie przez jakikolwiek oddział. Gdybyś była członkiem Polskiego Tow. Entomologicznego, mogłabyś się zapisać do Sekcji Lepidopterologicznej, która raz w roku dla swoich członków organizuje sympozjum w ciekawym entomologicznie regionie (w tym roku było w Pieninach). Ale raczej nie uczy się tam początkujących łowienia owadów.
dziękuje Panu bardzo za informacje. Szkoda, ze nic nie organizowane jest w tym kierunku, zwłaszzca dla młodziezy. Jeszcze raz dziękuje dla Pana za odpowiedź. POZDRAWIAM
W Łodzi Jacki organizują warsztaty entomologiczne - dla wszystkich chętnych - trzeba śledzić na stronach są ogłoszenia - lub jak pisze Antoni - nawiązać kontakt z lokalnym oddziałem PTE - zacząć przychodzić na spotkania - i dalej samo zacznie się kręcić. na stronie PTE są kontakty do ludzi zajmujących się motylami - warto zadzwonić pogadać - z twoich "okolic" są ludzie z olsztyna, giżycka
witam, ja organizuje wszelakie wycieczki i wyprawy przyrodnicze w kraju i poza (Krym, Bulgaria, Slowacja a nawet tropiki) ....wiek jest nieograniczony....zainteresowanych prosze o pytania na maila przyroda@supertramp.pl .....pozdrawiam A. Felix Felger
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum