Wysłany: 2007-09-06, 17:49 Nowy prosi o pomoc w oznaczeniu kilku gatunków motyli
Witam wszystkich serdecznie! Jest to mój początek na tym forum. Od pewnego czasu zainteresowałem się fotografowaniem motyli i większość staram się oznaczać sam korzystając z informacji m.in. z tego forum oraz stronki Krzyśka Jonko. Niestety z niektórymi mam pewien problem i dlatego zwracam się do szanownego grona forumowiczów o pomoc. Niektóre wstępnie oznaczyłem i proszę o weryfikację, w przypadku niektórych nie udało mi się wogóle ustalić co to za motyle.
2007-06-17_078a.jpg
Plik ściągnięto 53 raz(y) 67.33 KB
2007-06-10_121a.jpg
Plik ściągnięto 58 raz(y) 35.86 KB
2007-06-10_008 - Autographa gamma.jpg
Plik ściągnięto 60 raz(y) 65.98 KB
2006-09-17_257 - omacnica byliczanka.jpg
Plik ściągnięto 60 raz(y) 37.14 KB
2006-09-09_139 - Hemistola chrysoprasaria.jpg Niestety nie mam lepszych zdjęć tego okazu. Zdjęcie robione przez szybę w łazience ;)
Wielkie dzięki!!! Bardzo mi się przydała Twoja pomoc. Mam jeszcze jedną prośbę. Przeglądając swoje archiwa znalazłem jeszcze dwa motyle, których nie udało mi się ustalić tożsamości. Bardzo bym prosił o pomoc również w tym przypadku. Z góry wielkie dzięki. Drugi okaz został "złowiony" w okolicach Ińska w woj. Zachodniopomorskim, natomiast pierwsze dwa zdjęcia wykonane zostały w okolicach Szczecina, ale w tym samym miejscu, na tych samych roślinkach, choć w odstępnie dwóch tygodni.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum