Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i niektóre macro
Wysłany: 2007-10-18, 21:35
W mojej ocenie nie jest to gatunek występujący, ani nawet zalatujący do Europy Środkowej. W Polsce jest w ogóle mało fachowców od sówek, a tych od południowoeuropejskich zdaje mi się nie ma w ogóle. Musisz spróbować na forach zagranicznych. Jeśli się dowiesz, daj znać. Sam jestem ciekawy co to za gatunek.
Sedecznie dziekuję.
Jeszcze raz przegladam na włoskiej stronie. najbardziej podobny do Acronicta lub Amphipyra.
Niestety nie mam dostepu do forów zagranicznych.
Wysłałem zdjęcie jako nierozpoznane do www.lepidoptera.pl
Pozdrawoam
Jurek
Ostatnio zmieniony przez jurek23 2007-10-21, 07:01, w całości zmieniany 1 raz
Tu masz link do włoskiego forum przyrodniczego Natura Mediterraneo: http://www.naturamediterr...sp?FORUM_ID=107
Kiedyś się tam bez większych problemów zarejestrowałem i napisałem parę postów.
Możesz tam wrzucić tę sowę do oznaczenia, jest tam paru fachmanów (jak np. Paolo Mazzei ), tym bardziej, że to włoska sówka, powini dać radę. Mnie to wygląda na coś z Amphipyrinae, ale motyla nie znam, bo to jest południowiec...
Serdecznie dziękuję.
Tak właśnie zrobiłem , zarejestrowałem się i wysłałen post.
Mam jeszcze kilka nierozpoznanych wloskich motyli. Będzie świetna okazja aby je rozpoznać
Pozdrawiam
Jurek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum