Jade za kilka dni w Pieniny...
Orientuje sie ktos gdzie sa jakies konkretne siedliska motyli w tym rejonie? Slyczalem ze bardzo rygorystycznie podchodza do 'polowania' z aparatem na motyle...czy to prawda?
Zainteresowanie grupą: Rhopalocera i Heterocera
Wysłany: 2005-06-21, 21:50
Cytat:
Jade za kilka dni w Pieniny...
Orientuje sie ktos gdzie sa jakies konkretne siedliska motyli w tym rejonie? Slyczalem ze bardzo rygorystycznie podchodza do 'polowania' z aparatem na motyle...czy to prawda?
Czy jedziesz w PPN ?, czy tylko obręb i czy tam chcesz łapać, albo fotografować?
Kiedy wychodzi się ze szlaków i robi zdjęcia to mogą coś powiedzieć, ale ja się nigdy z czymś takim nie spotkałem.W Pieninach robiłem pełno zdjęć i nigdy nikt nic nie powiedział.
Co do siedlisk to jakie konkretnie kwdraty UTM, lub okolice by Cię interesowały i na jakie gatunki się szykujesz?
pozdr.
Damian
Jade tak 'po prostu' i przy okazji zamierzam porobic troche zdjec zarowno w dzien ( pewnie w parku) oraz w nocy przy swietle ( to juz poza granica parku) oraz zoabczyc Apolla ...
Zainteresowanie grupą: Rhopalocera i Heterocera
Wysłany: 2005-06-21, 23:46
Cytat:
Jade tak 'po prostu' i przy okazji zamierzam porobic troche zdjec zarowno w dzien ( pewnie w parku) oraz w nocy przy swietle ( to juz poza granica parku) oraz zoabczyc Apolla ...
To Świetnie, może uda Ci się go zaobserwować a co lepsze zrobić mu zdjęcia.
jeśli chodzi o apolla to ciekawym miejscem na jebo obserwację może być "Wąwóz Homole"
pozdr.
No i wrocilem
Apolla niestety nie widzialem ale za to z ciekawszych okazów spotkalem
kilka fruczaków gołąbków(niestety nie zdazylem zrobic zdjec )
pokłonnika kamille...a juz sie łudziłem ze to skalnik prozerpina ;( (jedne i drugie w Wąwozie Szopczańskim )
niepylaki mnemozyny
3 witezie żeglarze na szczycie Trzech Koron
zmrocznik pazik - na jednej z górskich łączek
czyli ogolnie bida chociaz i tak jestem z witezi zadowolony
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum