Zainteresowanie grupą: motyle latające w dzień
Wysłany: 2008-07-07, 00:46 modraszek, dostojka i karłatek
W nawiązaniu do wątku z działu "Obserwacje" przedstawiam zdjęcia z którymi nie mogę sobie poradzić. W większości są to moje błędy podczas focenia, złe ujęcie lub zły nastaw czasu a czasami wiatr, który poruszył mi obiekt a jak to bywa w życiu motyl odleciał (nie miał zamiaru/nastroju siedzić i czekać w nieskończoność aż znajde odpowiednią pozycje i nastay w aparacie )
Thymelicus sylvestris-1a.jpg tak dla sprawdzenia czy dobrze przyswoiłem lekcje Catocali
Plik ściągnięto 47 raz(y) 112.1 KB
Boloria dia - 1a.jpg spód tej z dołu
Plik ściągnięto 45 raz(y) 113.88 KB
Boloria dia - 2a.jpg bardzo pomarańczowa aż neonowa, zdjęcie tego nie oddaje, spód motyla widoczny na zdjęciu wyżej
Plik ściągnięto 49 raz(y) 122.47 KB
Dostojka - 1a.jpg Barwna - ciemna forma B.dia ? a jeżeli nie, to jaka to dostojka ?
Plik ściągnięto 46 raz(y) 127.92 KB
Glaucopsyche-1a.jpg ale jaki ? słabe zdjęcie ale widać, że jest tylko jeden rząd plamek środkowych
Plik ściągnięto 44 raz(y) 70.64 KB
Glaucopsyche teleius - 2a.jpg też telejus ? na jednym telejusie 7 plamek (ten z działu Obserwacje) a na tym 9 ? to normalne ?
Zainteresowanie grupą: motyle latające w dzień
Wysłany: 2008-07-07, 23:48
Dziękuje. Obiecywałem, że znajdę jego stanowisko. Tydzień temu się nie udało ale tej niedzieli odniosłem sukces. To obok maturny drugi gatunek motyla, który wyszukałem w naturze w zaplanowany sposób Teraz czas na wypracowanie ładnych fotek
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum