W górach widziałam gąsieniczkę, która była chyda z czarnymi włoskami ( pod kątem widziałam jakby miała jaśniejsze końcówki, były słabo widoczne jak na rzęsach ) i miała pomarańczowo- czerwone krążki i pomarańczowe szczecinki. Co to za gąsieniczka ?
Jaki z niej będzie motyl ? ( chyba, że nie motyl..) Dzięki
Zainteresowanie grupą: Lepidoptera/Coleoptera i inne
Wysłany: 2006-07-27, 21:16
Raczej napewno to była Arctia caja.
Gość
Wysłany: 2006-07-27, 21:24
Napewno nie, dałam za skromny opis...
miała ok 2mm grubości razem z czarnymi widocznymi włoskami te jaśniutkie, cieniutkie
pewnie sięgały dalej. Miała tak z ok. 16mm długości. Co do krążków czy paseczków, to one były cieniutkie jak kilka sznureczków oplatających gąsieniczkę. od przodu, albo tyłu.. miała takie pomarańczowe czubeczki.. jak będzie trzeba to może jeszcze coś dodam.. Dzięki za zaangażowanie
[ Dodano: 2006-09-17, 13:23 ]
Czy ktoś ma inne propozycje jaka to gąsieniczka? Bo wydaje mi się że to nie ta którą podał robertryba_2005. Może dodam, że miała ok. 1,6cm długości i pk.2mm wysokości jak dobrze pamiętam (Było to już jakiś czas temu...) Bardzo prosze o oznaczenie jej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum