mam pytanie związane z hodowlą rusałki pawika. Bardzo chciałabym rozpocząć hodowlę, ale nie umiem zdobyc informacji jak dużą klatkę skonstruować dla nich. nie wiem jak ruchliwe są gąsienice tego motyla.
macie już jakieś doświadczenia z tym związane?
Może jesteście w stanie mi pomóc?
z góry dziękuję.
Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i niektóre macro
Wysłany: 2009-04-19, 11:20
Nie piszesz Marlenko ile tych gąsienic chcesz hodować - od tego zależy wielkość hodowlarki. Jeśli kilka-kilkanaście, to wystarczy Ci typowa klatka 20x25x30 cm. Gąsienice nie są nadmiernie ruchliwe, ale żarłoczne owszem .
Nie piszesz Marlenko ile tych gąsienic chcesz hodować - od tego zależy wielkość hodowlarki. Jeśli kilka-kilkanaście, to wystarczy Ci typowa klatka 20x25x30 cm. Gąsienice nie są nadmiernie ruchliwe, ale żarłoczne owszem .
chce na razie kilka bo to bedzie moja pierwsza hodowla, wiec lepiej zaczac od małej ilosci na poczatek:)
Robert Rosa
Zainteresowanie grupą: Lepidoptera
Wysłany: 2009-04-20, 15:27
A może masz ogródek przy domu, działkę?? wedy lepiej przenieść np. pokrzywę z gąsienicami i je "hodować w naturze". Przy okazji może jeszcze coś innego się wyhoduje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum