Witam serdecznie! Mam gorącą prośbę o identyfikację motyli na fotkach. Jestem totalnym amatorem w kwestii motyli ale uwielbiam fotografować przyrodę i lubię wiedzieć co "usiadło" na moich fotkach.
PS. Jeśli ktoś z szanownych kolegów ma chęć wykorzystać któreś ze zdjęć do własnych celów to proszę bardzo. Mogę podesłać na meila w oryginalnej wielkości, nieskadrowane. No problem
Zerknij na stronkę którą podałem ci w innym temacie ,zweryfikuj swoje oznaczenie z oznaczeniem Catocali i nie poprawiaj znawczyni tematu zanim nie będziesz tego na 100 % pewien ,pozdrowki Rafał.
Dziękuję za tak szybką reakcję. Nie spodziewałem się, że będzie wręcz błyskawiczna
Dzięki zaproponowanym polskim i łacińskim nazwom oraz "guglom" chyba mogę przyjąć, że fotki 1-4 przedstawiają Lycaena tityrus (Czerwończyk uroczek) a 5 i 6 Lycaena phlaeas (Czerwończyk żarek).
Mam jeszcze kilka egzemplarzy, co do których też nie mam pojęcia co to...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum