Jest to gatunek duży, łatwy w hodowli, stosunkowo mało wrażliwy na chów wsobny.
W lecie najlepszy pokarm dla gąsienic to wierzba, jesion, bez lilak, bożodrzew, sumak, rącznik i wiele innych. W zimie najlepiej karmić Ligustrem.
informacje o gautnku na wikipedii informacje o hodowli na terrarium.com.pl
Planuję mieć je za jakieś 3 tygodnie.
Koszty zależą od sposobu wysyłki i od ilości chętnych.
Wstępnie - jeden pakiet 25 jajeczek za 15zł + koszty poczty czyli np. 2zł za priorytet, albo 4,15zł za polecony priorytet. Pakowanie gtratis
Im nas więcej, tym koszty sprowadzenia rozłożą się na więcej osób, a i może się uda trochę wytargować od sprzedawcy.
Chciałem zamówić w okolicach 25.06. Co do wpłacania, to po prostu na konto przelewem, albo jak komuś wygodniej, to jest też możliwość przez płatności allegro albo paypal, ale to dopiero jak już będę miał jajeczka.
Lista zaktualizowana.
Atlasów na razie nie bedę hodował - nie mam odpowiednich warunków - dopiero przygotowuję sobie spore terrarium z kontrolowaną temperaturą i wilgotnością, ale to pewnie dopiero w przyszłym sezonie.
Marysiek - co do wcześniejszego zamówienia, to niestety już umówiłem się wstępnie ze sprzedawcą na termin.
Jeśli ktoś jeszcze jest chętny, to dopisujcie się w tym wątku.
Co do opłat, to spokojnie - dopiero jak już będę miał jajeczka to napisze co i jak.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum