pablo
Zainteresowanie grupą: motyle dzienne
Wysłany: 2010-05-11, 18:47 Czy ktoś wie co to za gatunki?
Będąc w Niemczech 10 lat temu nabyłem dwie skrzynki z motylami.Czy ktoś może wie jakie są to gatunki i jaką stanowią wartość?
[ Dodano: 2010-05-11, 20:32 ]
zainteresowanemu mogę odsprzedać cena do uzgodnienia
motyle 2.JPG
Plik ściągnięto 77 raz(y) 85.26 KB
motyle 1.JPG
Plik ściągnięto 75 raz(y) 93.81 KB
Piotr Kowalski
Zainteresowanie grupą: motyle dzienne
Wysłany: 2010-05-12, 07:18
W pierwszej gablocie po środku duży brązowo czarny południowo amerykański Historis odius nad nim prawdopodobnie Phoebis neocipris po bokach małe brązowe modraszki. Poniżej po lewej Arctia villica po prawej Arctia caja. Poniżej po prawej Euplagia quadripunctaria. Pod Historisem coś z bielinków. Bez skrzydła pawica. Reszta wygląda na niedźwiedziówki.
Piotr
[ Dodano: 2010-05-13, 11:26 ]
Gablota druga. Na górze po lewej Smyrna blomfieldia po prawej Papilio demodocus.
Piotr
W drugiej:
cały pomarańczowy, pod dużym na środku - Appias nero
małe to w większości europejskie gatunki - drugi rząd od góry: Callistege mi, Lycaeana phlaeas, Amathes sp.
po bokach środkowego - Watsonalla binaria i Malacosoma neustria
niedźwiedziówki w przedostatnim rzędzie - po lewej Euplagia quadripunctaria (chroniony), po prawej Callimorpha dominula
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum