Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i nocne
Wysłany: 2010-03-06, 21:30 Attacus atlas! szybko
Witam dzisiaj zakupilem poczwarke samicy ktora wylegnie sie za kilka dni,bo widac juz przez poczwarke jej kolory,i ja chce kupic jeszcze samca,to jest bardzo trudne w moim miescie moze w tydzien mi by sie udalo.Wiec jak przedluzyc zycie tej samicy do chociarz tygodni?bo ja czytalem ze one zyja kilka dni.
Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i niektóre macro
Wysłany: 2010-03-06, 23:17
Adrianie, czegoś tu nie rozumiem. Skoro szukasz samca, tzn masz w planie dalszą hodowlę? Jeśli tak, to dlaczego od razu nie kupiłeś więcej poczwarek? Przecież z jedną poczwarką w żaden sposób nie mógłbyś dalej prowadzić hodowli.
A wracając do Twojego pytania - można o kilka dni przedłużyć życie samiczki, ale musisz ją schłodzić - po wylęgu motyla i rozprostowaniu skrzydeł, umieść ją w lodówce, w temp. kilka stopni powyżej zera. Wątpię jednak, by Ci się ta hodowla udała - jaką masz pewność, że w ciągu kilku dni kupisz poczwarkę samca, który akurat będzie się chciał wylęgać?
Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i nocne
Wysłany: 2010-03-06, 23:21
Bym kupil parke,ale nie bylo,byla tylko ta jedna samica.
A jak bedzie w temperaturze 20stopni to przezyje tydzien?
[ Dodano: 2010-03-07, 10:50 ]
Dzisiaj sie wylegl! prostuje juz od 8 rano skrzydla i dalej nie wyprostowal czy to normalne? w tej chwili jak prostuje te skrzydla proboje utrzymac 25 stopni.
Jedrusek
Zainteresowanie grupą: motyle nocne
Wysłany: 2010-06-02, 13:24
Bardzo byłbym rad gdyby ktoś mi powiedział gdzie mógłbym nabyć jakieś osobniki attacus atlas (jaja, larwy, poczwarki). Szukam ciągle i znaleźć nie moge :/.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum