Moni
Zainteresowanie grupą: motyle dzienne i nocne
Wysłany: 2010-08-28, 18:00
Jeżeli zdj.001 to ikarus to w takim razie zdj.051 to na pewno nie ikarus (był od niego o wiele mniejszy i bardzo waleczny, zawzięcie go przeganiał)
Jesteś pewny co do tej samiczki-argiades ?
A tak ogólnie to dzięki
Jeżeli zdj.001 to ikarus to w takim razie zdj.051 to na pewno nie ikarus (był od niego o wiele mniejszy i bardzo waleczny, zawzięcie go przeganiał)
motyl jest bardzo zlatany i trudno go oznaczyć z tego zdjęcia. Według mnie to icarus (to nic, że dużo mniejszy, bywają takie karłowate). Na pewno to nie argiades.
Co do tej samiczki istnieje duże prawdopodobieństwo, że to argiades (zdjęcie jest niewyraźne) -prawie czarny wierzch skrzydeł, niebieski nalot na przedniej parze, brak pomarańczowych plamek i bardzo drobne plamki spodniej strony prześwitujące przez przednie skrzydło. Można by wziąć pod uwagę jeszcze Cupido minimus, ale on ma ciemniejszą strzepinę.
Moni
Zainteresowanie grupą: motyle dzienne i nocne
Wysłany: 2010-08-28, 18:46
Dziękuję za odpowiedzi i przepraszam za zamieszanie.
No cóż taka już chyba moja natura Doświadczenie mam bardzo mizerne.
Zapisuję że ten malutki to też ikarus
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum