krzychospeed
Zainteresowanie grupą: różne motyle
Wysłany: 2012-01-01, 19:55 początek hodowli
Witam
Jestem terrarystą hoduje aktualnie Kumaki Dalekowschodnie ,chomika,raka w ubiegłych latach
hodowałem patyczaki ,modliszki,koszatniczki i chrząszcze chciałbym zacząć hodowle motyli
Mianowicie nie wiem jaki gatunek wybrać najlepiej żeby był niewielki, długo żyjący i ładny i żeby mógł żyć w około 60 l zbiorniku (1 lub 2).Bardzo prosze o rade jestem w motylach prawie całkiem zielony
Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i niektóre macro
Wysłany: 2012-01-01, 21:48
Cytat:
długo żyjący i ładny
To są niestety u motyli sprzeczne cechy. Motyl jako imago żyje przeciętnie kilka tygodni (a bywają gatunki żyjace ledwie kilka dni, gdyż sporo gatunków w ogóle się nie odżywia). Najdłużej żyjące stadia u motyli to gąsienice, a czasem także poczwarki - jeśli przychodzi im zimować. I te stadia do ładnych raczej nie można zaliczyć. Oczywiście bywają ładne gąsienice, ale nie wiem, czy o to Ci chodziło.
_________________ Antek
krzychospeed
Zainteresowanie grupą: różne motyle
Wysłany: 2012-01-02, 07:34
wiem o tym tylko chodzi mi o to zeby przepoczwarzony motyl nie zyl jeden dzien.
ps.gasienice tez sa ladne
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum