Gąsienica jest podobna , tylko u Twojej napisane jest, że ma 1cm, a ta, którą ja znalazłam miała chyba ponad 2cm...
Może dodam do pomocy. Te gąsienice są jednymi z tych, które przepełzały przez drogę w górach.
Droga Aniu. Uważam, że gąsiennica Anthophila fabriciana wygląda tak jak na tym zdjęciu, które przesyłam. Myślę , że gąsiennica, którą pani znalazła może pochodzić z rodziny Arctiidae. Pozdrawiam.
Nie widzę zdjęcia. Czy mógłby pan jeszcze raz przesłać to zdjęcie ? Oglądałam inne zdjęcia z internetu, zdaje mi się, że gąsienica Anthophila fabriciana wygląda inaczej, niż ta, którą znalazłam.
Nie wiem, skąd tu w ogóle wzięła się Anthophila fabriciana, przecież obie gąsienice z pierwszego postu to niedźwiedziówki: nr 1 wygląda mi na Spilosoma lubricipeda, nr 2 - Phragmatobia fuliginosa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum