Wysłany: 2007-05-21, 00:12 Parka godowa- Bupalus piniaria
Samica mi się niby zgadza, ale dlaczego u samca brak białego podłużnego pasa??
Czyżby to inny samiec? Czy wynika to może ze znacznego dymorfizmu w ubarwieniu skrzydeł tego gatunku, a może to wcale nie: Poproch cetyniak - Bupalus piniaria ??
Samiec też się zgadza Zauważ, że motyl na zdjęciu ma tak wykręcone skrzydła, że widoczny jest spód skrzydła przedniego, a nie tylnego, stąd brak białej smugi.
Musiałem dłuższy czas sobie to wyobrazić, ale zgadza się )))
Dziękuję baaardzo. Brak mi jeszcze opatrzenia i doświadczenia, ale właśnie dlatego tu jestem na FORUM, żeby go zdobyć i do tego zmierzam usilnie i pracowicie
Ale wydaje mi się, że to samiec jest na dole i wygląda porządnie, a samiczka na górze jest taka powykręcana ....
Hyhy, faktycznie - tak się zapatrzyłam na te motyle wygibasy, że nawet nie zauważyłam, kto jest na dole, a kto na górze
Robi napisał/a:
ojjj Antek, Antek... nie sprowokujesz mnie.... nie powiem co ją tak powykręcało
Zawsze można użyć funkcji "hide" :
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum