Witam!
Poszukuję dobrego atlasu do oznaczania gąsienic motyli. Kto mi coś takiego poleci, najlepiej z własnego doświadczenia. Z góry dzięki.
Pozdrawiam! Krzysiek
Rozumiem ze piszecie o Atlasie motyli Polski (autor Jerzy Heintze!!!) Niewatpliwiejest to bardzo fajna i przydatna ksiazka ale opisanych jest zaledwie 300 gatunkow. Warto kupic ale to nie wystarczy. Proponuje ksiazke: The Colour Identification Guide to the Caterpillars of the British Isles (Macrolepidoptera) Jim Porter Viking Books 850 gatunkow na zdjeciach Ksiazka kosztuje obecnie w ksiegarni internetowej www.nhbs.com 50 funtow ale propnuje poszukac w innych ksiegarniach np w amazonie bo byla kiedys (rok temu) 20 funtow tansza (nie bylo nowego wydania) a nhbs ma bardzo wysokie ceny. Ksiazka jest bardzo dobra i warto ja kupic ale wiem ze cena jest straszna. Jednak przy odrobinie szczescia znjdziecie ja za mniejsze pieniadze. Proponuje przy okazji poszperac w amazonie i nhbs bo sa tez inne atlasy do oznaczania gasienic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum