Miałem na myśli argyresthia - podkreślam że się na tym nie znam dlatego proszę o wsparcie. Chodziło mi o np. Licinek Jałowcowiaczek lub Licinek Tujowiaczek, jako amator tematu nie śmiem posługiwać się łaciną jeżeli kogoś w ten sposób obraziłem to przepraszam, jeśli wyszedłem na głupka to trudno...
Nie, nikogo nie obraziłeś, spoko
I lepiej się posługuj łaciną - bo jak piszesz "argyresthia" - to kumam, a "licinek" to pierwszy raz słyszę i tak to jest z polskimi nazwami, nie wiadomo potem o który gatunek chodzi.
Co do fotek - Argyresthia to na pewno nie jest, one wyglądają zupełnie inaczej, zobacz na mojej stronie, jest tam kilka gatunków.
Świetnie.
Ok, w razie czego będę pisał łacinką
Co do motylka to już mówię o co chodzi: wiem że gąsieniczki argyresthia poczyniają wielkie szkody uszkadzając części roślin w tym iglastych, ja mam w ogrodzie kilkaset iglaków na których zaobserwowałem ostatnio masowo występujący właśnie ten gatunek z fotki stąd moja obawa o iglaki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum