Czy mógł by ktoś napisać co to za gąsieniczki?
Za odpowiedź z góry serdecznie dziękuję.
PS. zapraszam na tą stronkę: http://damian2000.fotogalerie.pl/
tu znajdują się zdjęcia które robiłem.(Mam 13 lat)Nie znam nazwy
12.jpg Nie znam tej gąsieniczki.Proszę o pomoc
Plik ściągnięto 193 raz(y) 138.33 KB
15.jpg Wolę się upewnić ale mi się wydaje żę to gąsienica rusałka pokrzywnika
Plik ściągnięto 319 raz(y) 108.93 KB
19.jpg Wydaje mi się że to jest Hyles gallii - larwa ale wolę się upewnić
to ostatnie nie jest gąsienicą motyla (ani ćmy) . galii moim zdaniem się zgadza. reszty nie znam- poszukaj na stronie www.lepidoptera.pl , ja tak robie .
Kiedyś czytałem coś że jest taki owad jak rośliniarka. Wiem że to forum o motylach ale nie znalazł by się ktoś kto zna nazwę tego owada. Rośliniarka to moje przypuszczenie więc mogę się mylić.
PS: po czym odróżnić motyla od larwy jakiegoś chrząszcza czy czegoś innego.Pozdrawiam i z góry dziękuję.
ej, czy ten pierwszy to na pewno paź królowej, bo dzisiaj na koprze znalazłem coś bardzo podobnego, tylko bardziej blade kolory, ale też z tym takim siodełkiem na plecach i nie wiem, czy opłaca się ją brać na marchewki w doniczce . W sumie, to znalazłem też jednego dużego, który się już usadowił do przepoczwarczania, ale niestety musiałem pojechać zalatwić pewną sprawe i nie zdążyłem go zabrać od razu i niestety, jak to zwykle z moimi paziami jest, coś go zeżarło .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum