Lafranchis Tristan, 2004 (pol. 2007). Motyle dzienne, cytuję:
Pontia daplidice - zasięg występowania: południowa i zachodnia Europa, na wschodzie do Sardynii i północno-zachodnich Włoch.
Pontia edusa - zasięg występowania: dość często spotykany w całej Polsce.
witam. jestem na tej stronie po raz pierwszy , nie bardzo się orientuje gdzie tu coś jest. myslałam, że jest może jakiś temat jeden wspólny gdzie forumowicze wrzucaja swoje fotki z motylkami do oznaczenia, ale chyba nie znalazłam, może ślepa jestem ) jeżeli taki ogólny temat jest wstawcie w odpowiedzi do mojego postu linka, będę wdzieczna tymczasem prosze powiedcie mi co to za motylek , bo przeglądając galerie fotek zrobionych przez inne osoby tego motyla nie znalazłam, może tez przeoczyłam
IMG_8363.JPG
Plik ściągnięto 55 raz(y) 82.2 KB
IMG_8358.JPG
Plik ściągnięto 51 raz(y) 93.18 KB
Shadow
Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i ćmy też
Wiek: 43 Dołączył: 28 Lip 2007 Posty: 207 Skąd: Warszawa/Piaseczno
Wysłany: 2007-07-30, 18:57
Jakiś sudamek (Lythria), może szczawiak (L. cruentaria).
Faktycznie cruentaria, zaś co do wątków nt. oznaczania - zbiorczy jest tylko dział ("Jaki to gatunek") i w nim każdy tworzy sobie tyle nowych tematów, ile akurat potrzebuje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum