Może jak umrze jakaś ładna dziewczyna to po co ją zakopywać do ziemi może lepiej spreparować. Dla mnie to będzie w takich wypadkach zwykła profanacja zwłok. Ale byli i lepsi bo wpadli na pomysł, że z ludzi można robić mydło. Szybko znaleźli się tacy co ich wyleczyli. Wydaje mi się, że taki obrońca przyrody powinien pójść z tym do lekarza.
Jeszcze raz dowidzenia.
Wszystkich wysyłasz do lekarzy, może sam zacznij się leczyć człowieku. Po twoich postach można wnioskować że być może cierpisz na depresje paranoidalną. A co do abażuru to nie tak całkiem wymyśliłem, nawet Fiedler w swoich książkach opisywał handel miniaturowymi główkami ludzkimi. W innych kulturach jedzą swoich zmarłych. Dlaczego oburza cię handel ludzkimi szczątkami a nie oburza cię handel owadami. I tu zabijasz i tu. Mnie po prostu brzydzi proceder handlu motylami, slimakami, rafkami itp.
Cytat:
No i dalej nie wiem czy mogę podarować tego motyla czy muszę załatwić na to CITES. Przecież nie chcę wejść w kolizje z prawem. Jak będę musiał to pojadę osobiście do Ministerstwa i wezmę z sobą strzykawkę do usypiania i siatkę na motyle. Jak mnie zobaczą to pewnie szybko załatwią.
Uważaj bo w takim przebraniu może ci coś załatwią ale niekoniecznie to co byś chciał. I kolor tego papierka może być co najmniej jaskrawy.
Cytat:
Znalazł się następny wielki obrońca przyrody, ma problem z spreparowaniem insekta a człowiekowi by wbił nóż w serce z radością.
Jeśli chodzi o nóż to za takie coś mogę skierować sprawę do sądu o zniesławienie i radzę ci się uspokoić z podobnymi tekstami bo to zrobię. Co do preparacji no cóż ja nie robie składaków takich jak można było zobaczyć w pewnej publikacji o nowym gatunku dla Polski. Notabene złowionym przez ciebie i za to ci chwała.
Co do swojej techniki preparacji nie mam zastrzeżeń. Przykład http://img210.imageshack....pgchorzeva8.jpg http://img508.imageshack....enicekopxd5.jpg
Ot znajdzie się parę mankamentów i wilczomleczka nóżka nie schowana itp. ale nie zarzucaj mi że nie jest porządnie spreparowany.
Co do wielki obrońca... jestem mgr ochrony środowiska a środowisko to też człowiek i jego relacje z otoczeniem. I uczono mnie, że nic na siłę i zawsze należy szukać złotego środka i postępować tak by obie strony były zadowolone. Ale z kupcami nie ma co dyskutować (bez dutków nie ma dyskusji), jesteś religijny (wielokrotnie na religie się powołujesz) to powiem ci że nawet Jezus handlarzy nie lubił (to tak by ci dogryźć).
Bez pozdrowień
Pawlikiewicz
BODZIO
Zainteresowanie grupą: brak
Wysłany: 2008-02-25, 08:45
Piotrze jesteś człowiekiem wykształconym jak piszesz z czego się cieszę ale to o niczym jeszcze nie świadczy. Mnie wyzywałeś od trolla chociaż mi się pisać i odpisywać już nie chce. Piszesz prawie wszędzie na całym forum tylko rzadko do tematu. Tutaj na przykład autor tego tematu zwraca się o zakup T.brookiana. Czy chociaż udzieliłeś mu jakąś dobrą radę w tej sprawie? Dalej taka pisanina nie ma najmniejszego sensu.
Pozdrawiam: Bogdan
Trolle bardzo często posiadają co najmniej kilka z poniższych cech, co pozwala ich w wielu przypadkach zidentyfikować i zrezygnować z dyskusji z nimi:
Cytat:
bezgraniczne podporządkowanie się jakiejś idei (np. "Ten system operacyjny jest najlepszy!") i bronienie jej do końca (często wbrew rzeczywistości);
twoja idea "podgatunki nie mogą razem występować" i nawet zdanie takich osób jak Lech Borowiec i Paweł Jałoszyński twego zdania nie zmieniło, przy okazji dowiedzieliśmy się że masz poglądy kreacjonistyczne.
Cytat:
nieumiejętność przyznania się do błędu — typowy troll nie powie, że nie miał racji, a także wyjątkowo będzie milczał; najczęściej przyjmie jedną z dwóch strategii:
o zacznie udowadniać, że od początku uważał inaczej, niż pisał, a tylko nie został zrozumiany;
o będzie agresywny w stosunku do osób, które wykazały jego błąd.
* chętne używanie argumentów "ad personam" — atakujących osoby lub ich cechy szczególne, jak wiek/zainteresowania/etc., bez związku z tematem dyskusji, a często przy użyciu słów wytrychów, w niektórych przypadkach troll posuwa się do wyzwisk i gróźb
wszyscy co się z tobą nie zgadzają są chorzy psychicznie
Cytat:
skrajna megalomania i pogardliwy stosunek do innych osób — jest to bardzo charakterystyczna cecha trolli, która prowadzi prędzej czy później do ich wyobcowania, bo nawet osoby pierwotnie sympatyzujące z trollem lub odnoszące się doń neutralnie zrażają się do niego z powodu takich zachowań wobec nich
raczej megalomanem nie jesteś
Cytat:
częste nazywanie innych trollami internetowym
w poście wyżej to mi zarzucasz
Cytat:
wprowadzanie zamieszania w stosunku do własnej osoby, przedstawianie siebie jako ofiary (np. moderatorów)
nie uskarżałeś się nad swoją dolą że nie możesz handlować chronionymi
Cytat:
częste zadawanie tych samych pytań, na które odpowiedź została już udzielona; celem trolla jest w tym przypadku zapętlenie dyskusji i wprowadzenie dodatkowego zamieszania
Serdecznie witam.
Mam pytanie do do osób doświadczonych, którzy byli już na wyprawach entomologicznych. Gdzie, jak i kiedy przed wyjazdem można zdobyć papiery zezwalajace na przewóz motyli lub innych stawonogów do Polski zza granicy; np. Grecji, Egiptu. Oczywiście jeżeli jest coś takiego gdzyż chciałbym zwiękrzyc swoją kolekcję, a nie chciałbym dostać kary za przemyt zwierzętami.
Jeszcze jedno. Czy w najbliższym czasie tzn. do maja odbedą się giełdy terrarystyczne na Dolnym Śląsku? Gdzie i kiedy?
Proszę o szybką odpowiedź. Z góry dziękuje.
Paweł Walkiewicz
Zainteresowanie grupą: Lepidoptera
Wysłany: 2010-01-25, 22:27
TOMEK imago, Chyba coś Ci się pomyliło i niechcący wkleiłeś coś, co już napisałeś w innym temacie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum