To moj pierwszy post tutaj,
co prawda nie jestem "motylomaniakiem" ale dzis w drodze do pracy potknąłem sie o motyla leżącego na chodniku.
Przyznam szczerze, ze nie widzialem jeszcze takiej wielkiej ćmy (na żywo).
A poza tym jest całkiem ładna więc trudno było mi tak ją zostawić na pastwę czyjeś podeszwy.
Tak więc pomyślałem że spytam fachowców: co to takiego ?
Nie chcąc uszkodzić motylka, nie "rozkladałem" go "na siłę".
A może ktoś z Was byłby zainteresowany takim okazem ?
A może ktoś byłby zainteresowany tym Zawisakiem ?
Bo choć bardzo mi sie ten motyl podoba, to jednak musiałbym zmienic hobby zeby go zatrzymać
A od starych samochodów do motyli troche daleko.
Zainteresowanie grupą: motyle latające w dzień
Wysłany: 2007-09-18, 09:07
Myśle że znajdziesz chetnego na tego motyla. Musisz poczekać jednak do wieczora. Niektórzy są teraz w pracy lub w szkole i jeszcze nie zdążyli zapoznać z Twoją ofertą.
Mam jeszcze pytanie, bo on w zasadzie sie nie rusza, ale delikatnie unosi i opuszcza koncowke odwłoka, czyli żyje czy nie ?
Jeszcze raz przepraszam za moj laicyzm, ale z motylami do dzis nie mialem do czynienia.
Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i niektóre macro
Wysłany: 2007-09-18, 13:31
Skoro jednak porusza jakąś częścią ciała, to znaczy że żyje. O jego kondycji trudno coś powiedzieć. To motyl nocny, dzień zwykle przesypia. Zobaczysz wieczorem, czy stanie się bardziej aktywny i będzie miał ochotę odlecieć.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum