gratuluje mam tylko pytanioe czy go spreparowałeś czy zostawiłeś samemu sobie czekajac na wieksza liczbe okazów w zzwiazku z nieuniknionym nadejsciem wiosny
ja jak narazie nie zobaczyłem zadnego okazu mimo ładnej pogody i dośc wysokiej jak na ta pore roku temperatury
Shadow
Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i ćmy też
Wiek: 43 Dołączył: 28 Lip 2007 Posty: 207 Skąd: Warszawa/Piaseczno
Wysłany: 2008-02-21, 18:01
Wróciłem z włoskich Alp. Jednego dnia - 2000 metrów, wszędzie śnieg, słońce świeci, około 4 stopni. A pod wyciągiem zasuwa jakiś motyl - prawdopodobnie jakaś górówka sądząc po kolorze i wielkości, ale za daleko było na identyfikację.
Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i niektóre macro
Wysłany: 2008-02-21, 18:48
Raczej nie górówka. O tej porze zimują one sobie pod śniegiem jako gąsienice. Bardziej prawdopodobne, że jakaś rozbudzona rusałka (pokrzywnik, pawik lub t.p.)
_________________ Antek
Shadow
Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i ćmy też
Wiek: 43 Dołączył: 28 Lip 2007 Posty: 207 Skąd: Warszawa/Piaseczno
Wysłany: 2008-02-21, 19:06
Hmmm.... Możliwe, choć dałbym sobie rękę uciąć, że jakaś "zwykła" rusałka to nie była. Nawet sposób lotu nie pasował. Ale upierać się nie będę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum