Zainteresowanie grupą: motyle latające w dzień
Wysłany: 2008-06-15, 23:20 Przeplatka maturna
Wreszcie ją znalazłem. Łącznie spotkałem 4 maturny. Wszystkie jednak były w większym lub mniejszym stopniu zlatane. Spóźniłem się tak ze 2 tygodnie. Na niezniszczone w tym roku chyba nie ma już szans.
No tak dwa tygodnie w plecy.... ale jak podskoczysz do Białowieży do jeszcze "załapiesz" się na świeże okazy. Jeśli będziesz jechał - daj znać na priva - dam Ci namiary gdzie lata
P.S. a cóż to za model Canona i jak się spisuje w terenie?
pewnie S3IS, kiedyś chciałem kupić, ma parę fajnych bajerów, takich jak np. robienie zdjęć czarno-białych z jednym elementem w kolorze.
Ale widzę, że bez soczewicy?
Zainteresowanie grupą: motyle latające w dzień
Wysłany: 2008-06-16, 21:21
Tak to Canon S3 IS. Jak go kupowałem, a raczej wybierałem dla siebie na prezent nie brałem pod uwagę fotografii przyrody a tym bardziej motylków. Miał to być prosty i praktyczny aparat turystyczny, lekki i poręczny ale pozwalający robić w miare dobre zdjęcia. Teraz po roku zabawy już wybierałbym prawdopodobnie coś lepszego, mocniejszego i przede wszystkim lustrzanke a nie kompakt. Mało robiłem zdjęć innymi aparatami więc nie bardzo mam porównanie. Ciągle jeszcze uważam, że wiekszość błędów na zdjęciach to raczej moja wina niż wada sprzętu, choć już kilka razy denerwowały mnie jego ograniczenia
Podsumowując, powiem tak : bardzo polecam ten model dla wszystkich początkujących zabawę w obserwacje przyrody i fotografie, dla zawodowców i bardziej zaawansowanych miłośników fotografii jest jednak za słaby.
Za zaproszenie do Białowieży dziękuje, w tym roku już nie zdąże, ale w przyszłym roku bardzo chętnie skorzystam i to nie tylko na maturne ale na wiele innych. Oczywiście vice-versa zapraszam do siebie
Robert Rosa
Zainteresowanie grupą: Lepidoptera
Wysłany: 2008-06-17, 23:37
no niestety sam aparat foty nie strzeli ... półprofesjonalne kompakty vs lustrzanki... cóż są wady i zalety.... spróbuj Comes z Raynoxem+tubus oczywiście, bo widzę, że na "gołej" funkcji makro lecisz, a będzie lepiej... problem tych Canonów (sam rzuciłem się na PS 5 IS) polega na braku wyższych przysłon niż F/8 i pojawiającym się zaszumieniu przy ISO powyżej 200... a tak wogle, to są OK.... spadam, bo to nie ten temat
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum