Strona Główna Motyle.info - Portal Lepidopterologiczny
Fascynacja - Wiedza - Ochrona

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat :: Następny temat
Kupie ok. 15 sztuk jakiegoś pospolitego gatunki ćmy
Autor Wiadomość
konica

Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne
Wysłany: 2009-06-10, 17:32   Kupie ok. 15 sztuk jakiegoś pospolitego gatunki ćmy

Jak w temacie. :) Mogą to być gąsienice, poczwarki lub imago. Najchętniej poczwarki bądź imago. Gatunek nie jest istotny, gdyż potrzebuję go do napisania pracy badawczej. Zwierzątom przy jej pisaniu nic się nie stanie. Chcę je potem wypuścić. Ważne , aby były to ćmy jednego, tego samego gatunku. Mogę je odebrać osobiście na obszarze śląska (bardziej okolice Katowic). Proszę o kontakt: marta.rzepa@interia.pl

Sławek Kuczkowski 
Administrator

Zainteresowanie grupą: Geometridae
Wysłany: 2009-06-10, 18:28   

W razie gdyby nikt się nie zgłosił, to proponuję poszukać trochę w terenie. Może uda Ci się znaleźć np. gąsienice rusałki pawika, które zwłaszcza na początku żerują gromadnie - pooglądaj pokrzywy w okolicy.
Ewentualnie możesz poszukać poczwarek rusałki osetnika, którego jest w tym roku sporo.

A tak z ciekawości to, jaki masz temat pracy i jakie badania będziesz dokładnie robić?

TOMEK imago 

Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne/nocne
Wysłany: 2009-11-16, 18:50   

Gdzie moża byłoby kupić jakiekolwiek stadia rozwoju motyli z poza granic Polski lub z Polski na terenie Dolnego Śląska? Proszę o odpowiedź:)

Zibi 

Zainteresowanie grupą: wszystkie motyle
Wysłany: 2010-04-11, 20:28   Re: Kupie ok. 15 sztuk jakiegoś pospolitego gatunki ćmy

konica napisał/a:
Jak w temacie. :) Mogą to być gąsienice, poczwarki lub imago. Najchętniej poczwarki bądź imago. Gatunek nie jest istotny, gdyż potrzebuję go do napisania pracy badawczej. Zwierzątom przy jej pisaniu nic się nie stanie. Chcę je potem wypuścić. Ważne , aby były to ćmy jednego, tego samego gatunku. Mogę je odebrać osobiście na obszarze śląska (bardziej okolice Katowic). Proszę o kontakt: marta.rzepa@interia.pl

Jak coś znajdę, dam Ci cynk..Pracuję w Katowicach..

Odpowiedz do tematu