Wysłany: 2009-06-10, 17:32 Kupie ok. 15 sztuk jakiegoś pospolitego gatunki ćmy
Jak w temacie. Mogą to być gąsienice, poczwarki lub imago. Najchętniej poczwarki bądź imago. Gatunek nie jest istotny, gdyż potrzebuję go do napisania pracy badawczej. Zwierzątom przy jej pisaniu nic się nie stanie. Chcę je potem wypuścić. Ważne , aby były to ćmy jednego, tego samego gatunku. Mogę je odebrać osobiście na obszarze śląska (bardziej okolice Katowic). Proszę o kontakt: marta.rzepa@interia.pl
W razie gdyby nikt się nie zgłosił, to proponuję poszukać trochę w terenie. Może uda Ci się znaleźć np. gąsienice rusałki pawika, które zwłaszcza na początku żerują gromadnie - pooglądaj pokrzywy w okolicy.
Ewentualnie możesz poszukać poczwarek rusałki osetnika, którego jest w tym roku sporo.
A tak z ciekawości to, jaki masz temat pracy i jakie badania będziesz dokładnie robić?
Wysłany: 2010-04-11, 20:28 Re: Kupie ok. 15 sztuk jakiegoś pospolitego gatunki ćmy
konica napisał/a:
Jak w temacie. Mogą to być gąsienice, poczwarki lub imago. Najchętniej poczwarki bądź imago. Gatunek nie jest istotny, gdyż potrzebuję go do napisania pracy badawczej. Zwierzątom przy jej pisaniu nic się nie stanie. Chcę je potem wypuścić. Ważne , aby były to ćmy jednego, tego samego gatunku. Mogę je odebrać osobiście na obszarze śląska (bardziej okolice Katowic). Proszę o kontakt: marta.rzepa@interia.pl
Jak coś znajdę, dam Ci cynk..Pracuję w Katowicach..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum