lepidoptera
Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i nocne
Wysłany: 2006-08-08, 12:45 Hybryda???
Jestem bardzo ciekawa,czy wśród motyli mogą istnieć hybrydy???wiem,że pająki można krzyżować ale w jednej z książek było napisane,że ich anatomia na to nie pozwala?więc jak to w końcu jest?bo nie mogę określić gatunku jednego z moich motylków!a fotki nie mogę narazie załączyć bo mi cyfra siadła
Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i niektóre macro
Wysłany: 2006-08-08, 14:02
Zdarzają się krzyżówki międzygatunkowe, ale jest to zjawisko niezmiernie rzadkie. Zobacz tutaj:
http://www.entomo.pl/forum/download.php?id=2447
Najczęściej są to okazy, którym człowiek znacznie pomógł w powstaniu. Natomiast w przyrodzie częściej zdarzają się aberracje barwne. Gdybyś miała zdjęcie, można by podyskutować.
lepidoptera
Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i nocne
Wysłany: 2006-08-08, 21:59
Dzięki za niusy postaram się w najbliższym okresie zamieścić zdjątko tego cuda pozdrawiam!
[ Dodano: 2006-08-08, 22:06 ]
Ala,jeśli chodzi o to starsze forum,to ja Ci mogę pomóc hehe tzn to już zapewne sprawa przedawniona i nieaktualna,ale tak się składa,że też posługuję się tym atlasem!A okaz rusałki pokrzywnik mam w swoich skromnych zbiorach i w mojej okolicy nie brakuje tego latającego cudeńka! ale mimo tego nadal rozkminiam nad hybrydką heh...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum