Dziękuję bardzo, teraz już łatwo poszło...., taką mam nadzieję
To zapewne: Euproctis similis - Kuprówka złotnica
Mam jednak wiadomości prawie zerowe na temat rodzin stąd ten mój kłopot
Jak się wybierze w wyszukiwarce MIESIĄC i rejon, to ona się nie pokazuje niestety.
Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam
Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i niektóre macro
Wysłany: 2011-06-08, 19:12
Tak, to E. similis.
Cytat:
Jak się wybierze w wyszukiwarce MIESIĄC i rejon, to ona się nie pokazuje niestety
Mnie się pokazuje . Problem w tym, że wyszukiwarka jest standardowo ustawiona na pokazanie tylko pierwszych 100 gatunków, a E.similis jest pokazana 206 pozycji, bo takich gąsienic jest prawie 350. Trzeba przestawić opcję w wyszukiwarce na pokazanie wszystkich rekordów.
A swoją drogą, jak się znajdzie gasienicę, warto zapamiętać, na jakiej roślinie żerowała - wtedy wyników wyszukiwania jest zdecydowanie mniej.
Problem w tym, że wyszukiwarka jest standardowo ustawiona na pokazanie tylko pierwszych 100 gatunków, a E.similis jest pokazana 206 pozycji, bo takich gąsienic jest prawie 350.
No rzeczywiście
Ja myślałem, że jak nie ma PRZYCISKU dalej, to już koniec wyszukiwania i KLAPA w poszukiwania
Człowiek uczy się całe życie, jeszcze raz więc dziękuję i liczę na dalszą pomoc.... wkrótce
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum