Czasu do następnego sezonu jest mnóstwo, ale za namową zacząłem się rozglądać za siatką do łowów, gdyż zamierzam w przyszłym roku zorganizować kilka wypadów.
Na początku ubiegłej dekady zdarzało mi się biegać z kijem, drutem i kawałkiem firanki, dość często niszczyłem taką samoróbkę.
Jakie są wasze odczucia, jest sens kupić profesjonalny sprzęt? Jaki kolor worka wybrać, wystarczy biały, czy lepiej kupić ciemny?
Jaka długość kija i średnica ramy do wykorzystania na polskich łąkach i lasach?
Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i niektóre macro
Wysłany: 2012-10-21, 22:34
Cytat:
jest sens kupić profesjonalny sprzęt?
Ja uważam, że tak. Używam kilku siatek i kilku kijów (czasem wyjeżdżam w cieplejsze rejony świata, gdzie warto mieć dłuższy kij i większą siatkę), ale najczęściej używam siatki o średnicy 40 cm z workiem w ciemnozielonym kolorze (mniej widać zbrudzenia ) a kij mam teleskopowy o długości ok. 75 cm.
Bardzo dziękuję, więc wybrane przeze mnie elementy wydają się być właściwymi. Sklep też już poznałem i sobie chwalę.
Pamiętam pogonie za Aglia tau, więc zależy mi żeby sprzęt był leciutki, a kij nie za długi, ale też żebym spokojnie mógł sięgnąć spłoszonego motyla na wolnej przestrzeni.
Mimo wszystko ja zastanawiam się nad jasnym workiem, wydaje mi się, że łatwiej będzie dojrzeć wewnątrz schwytany okaz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum