Zainteresowanie grupą: Motyle dzienne i niektóre macro
Wysłany: 2007-02-25, 14:02 Pełnia sezonu c.d.
Byłem zmuszony do rozpoczęcia nowego tematu, bo program zarządzający forum uniemożliwia napisanie dwu kolejnych postów temu samemu autorowi ( po prostu scala je w jeden post pod starą datą, czyniąc nowe informacje niewidoczne dla czytelników szukających posty wg daty napisania).
Tym razem zagadka jest nieco trudniejsza. Motyl nie siadał na kwiatkach, nie rozpościerał skrzydeł, najchętniej krył się w gęstwinie liści i tam cały czas przesiadywał. Pokazuję więc jedynie jego spód. Był dosyć pospolity. Dla ułatwienia podam, że to samiczka
Wysłany: 2007-02-25, 22:13
Masz rację. Zapewne masz dostęp do dobrej literatury, bądź przyzwoitego zbioru egzotów. Do kompletu dołączam zdjęcie samca, też od spodu, bo inaczej nie chciał pozować.
Wysłany: 2007-02-26, 22:39
Jak już wspomniałem, niedaleko hotelu gdzie mieszkałem, w Tanjung Benoa.
Dołączę jeszcze jedno zdjęcie. Tym razem zrobiłem je w innym miejscu, a mianowicie w Wanasari koło Tabananu w tzw Butterfly Park . Żaden to rarytas - samiczka Papilio memnon, ale ciekawa forma. Myślę, że nie będziesz miał kłopotu z odnalezieniem tych miejsc...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum