Jak w temacie......jak zrobić karmnik dla motyli i jaki NAJLEPIEJ pokarm podawać??
Czy jakiś pojnik też potrzebny jest, czy raczej tylko woda zawarta w pokarmie wystarczy motylom.
to jak mam imago karmić?........tylko tym sposobme jaki Pan wcześniej opisał?.........chodzi mi o to bym nie musiał rozwijać ,,trąbki" ale żeby same motyle się żywiły.
Norbi, czemu ma służyć ten karmnik? Chcesz karmić motyle w hodowli czy je przywabiać? Jeśli to drugie, to zamiast karmnika polecam zasadzenie jakiegoś porządnego krzewu, np. budlei (a dla zawisaków - wiciokrzewu). Przydatna może być też lektura tego wątku: http://www.motyle.info/forum/viewtopic.php?t=22
ssawki nie zawsze musisz rozwijać, czasami same ssą a czasami nie, hodowla imago ma sens jeśli chce się uzyskać jaja i np. wykluł ci się samiec a czekasz na samicę, no to wtedy możesz go trochę podtrzymać, ale po paru dniach będzie miał otrzepane skrzydła i ogólnie będzie do niczego. Jak dla mnie zbędne męczenie zwierzęcia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum