Podobno to motyl...
U mojej babci (Lublin) przylatuje na balkon do kwiatków takie cos co wygląda jak owad, ma długą "trąbę" i jest całkiem spore- ja się tego boję. Moja mama gdzieś usłyszała że to taki rodzaj motyla i że zyje w tamtych okolicach. Słyszeliście o czymś takim ?
ten motyl to zapewne ćma należąca do zawisaków. Są to jedne z największych polskich motyli nocnych. Sporo ciekawych informacji o nich znajdziesz w tym artykule .
TAK TO ZAWISAK ja mam 5 zawisaków w mojej kolekcji z czego największy to zawisak Powojowiec ma ok 10,5cm rozpiętości skrzydeł i rekordową (największą z pośrud polskich zawisaków ssawkę bo aż 9cm długości !!!!!
Trochę samodzielności, Ots - wejdź na Motyle Europy , kliknij na "Polska" i na "Index polski". Informacje znalezione własnoręcznie bardziej się docenia
ots128 aż wieżyć mi się nie chce, że studiujesz na UMCS'ie - tam raczej umieją szukać informacji na własną rękę.
Dla wszystkich zainteresowanych: Strona Motyle Europy jest w tej chwili jednym z najlepszych źródeł podstawowych informacji o naszych motylach - polecam każdemu.
Piszę właśnie wtyczkę dla przeglądarki Firefox i Mozilla umożliwiającą wyszukiwanie gatunków wprost z paska wyszukiwania przeglądarki (prawy górny róg okna) - o postępach będę informować na bieżąco.
Zainteresowanie grupą: Motyle Nocne i inne
Wiek: 40 Dołączył: 02 Cze 2006 Posty: 108 Skąd: Lublin/Przemyśl
Wysłany: 2006-06-19, 15:48
Sławek Kuczkowski napisał/a:
ots128 aż wieżyć mi się nie chce, że studiujesz na UMCS'ie - tam raczej umieją szukać informacji na własną rękę.
Dla wszystkich zainteresowanych: Strona Motyle Europy jest w tej chwili jednym z najlepszych źródeł podstawowych informacji o naszych motylach - polecam każdemu.
Piszę właśnie wtyczkę dla przeglądarki Firefox i Mozilla umożliwiającą wyszukiwanie gatunków wprost z paska wyszukiwania przeglądarki (prawy górny róg okna) - o postępach będę informować na bieżąco.
Mozilla Firefox to ten sam program a nie inne ! ! ! !
Nie prawda.
Widać, że masz małe doświadczenie w dziedzinie internetu (tylko w takim razie dlaczego się wypowiadasz..?).
Mozilla i Mozilla Firefox to 2 różne przeglądarki, obydwie oparte na silniku Gecko, obydwie opensource'owe. Rozwijanie Mozilli zakończono pod koniec 2004r., a wtedy Firefox był już na rynku jakiś czas.
To że obydwie przeglądarki mają wspólne korzenie nie upoważnia do uznania ich za jeden i ten sam program.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum