Wysłany: 2004-10-01, 19:58 Nowe funkcje w Portalu (aktualne)
01.10.2004 uruchomiona została funkcja pisania artykułów.
Aby z niej skorzystać wystarczy się zalogować i wybrać link "Artykuły" z głównego Menu.
Artykuły mogą być oceniane, a także komentowane.
Życzymy wielu literackich pomysłów i liczymy na Wasze artykuły.
- Redakcja
[ Dodano: 2004-10-16, 11:43 ]
15.10.2004 dodany został dział "Wabienie motyli".
[ Dodano: 2004-10-16, 11:47 ]
16.10.2004 Zmieniony został rozkład linków w Menu:
Pozostały w nim jedynie linki dotyczące funkcji portalu (szukaj, zaloguj, profil, itp.), a zawartość merytoryczna portalu (artykuły, hodowla, wabienie, itp.) wydzielone zostały do nowego menu o nazwie "Zawartość portalu".
Mamy nadzieję, że taki układ ułatwi nawigację podczas przeglądania stron portalu.
Zainteresowanie grupą: Rhopalocera i Heterocera
Wysłany: 2004-10-20, 21:41
Według mnie powienien jeszcze być dział nowości.Zostały by tam przedstawiane różne nowinki w portalu i ze świata, oczywiście z tejże dziedziny.Kieruje tą wiadomość specjalnie do administratora, bo taki nowy dział by się naprawde przydał.
Pozrdawiam
Damian
Dobry pomysł i możliwy do zrealizowania.
Jest tylko problem kto będzie go redagował...
Ja w tej chwili cały wolny czas poświęcam na materiał, który musi znaleźć się na stronie (przechowywanie, preparowanie, dokończenie działu "hodowla", uzupełnienie literatury itd...).
Jeśli tylko znalazłby się chętny do redagowania lub chociaż współredagowania takiego działu to proszę o kontakt - można by to uruchomić w ciągu najbliższych dni.
Admin
[ Dodano: 2004-10-18, 20:30 ]
18.10.2004 Dodano dział "Wabienie motyli".
[ Dodano: 2004-10-20, 22:14 ]
19.10.2004 Dodano dział "Przechowywanie motyli".
Obecnie zawiera on : "Gabloty" i "Koperty".
Wysłany: 2004-10-22, 23:51
Fajnie jak by się udało zrealizować ten pomysł.Tylko kto będzie chciał się tym zająć? Musiał to być ktoś, kto jest na bieżąco i ma dostęp do nowych informacji.
Może z biegiem czasu zgłosi się ktoś kto ten dział poprowadzi.
Pozdrawiam
Damian
P.S.Co do tych dodanych działów:"Wabienie i Przechowywanie motyli"-są świetne,oby tak dalej
Według mnie powinno być "skomplikowane oznaczanie motyli" np plebejusy, pseudopilotes, malitaea, athalia, diamina i aurelia itp. a agesti czy a artaxexes. Z tymi gatunkami zawsze jest problem. zazwyczaj się je oznacza po kopulatorach, natomiast napewno śa szczególne emblematy którymi mozna się kierować podczas oznaczania
Wysłany: 2004-10-27, 16:44
Myśle, że przydałby się jeszcze dział dotyczący etykietek oraz kartoników.Zasady umieszczania, podpisywania, oraz gdzie i kiedy jaką etykietką bądź kartonik zastosować.
OK, wszystko dopisane do listy "do zrobienia".
Piszcie, jeśli macie jeszcze jakiekolwiek propozycje.
Ponawiam oczywiście zaproszenie do współredagowania strony - ja jestem w tej chwili sam - Darek udostępnił serwer,a teraz nie ma w ogóle czasu, bo dużo pracuje. Ja też nie mam za dużo czasu, a jest jeszcze dużo zaległych rzeczy do zrobienia (sprawy techniczne jak i zawartość "tematyczna") Jeśli ktoś miałby więc trochę czasu, to zapraszam do pomocy w redagownaiu.
Sławek Kuczkowski
[ Dodano: 2004-10-27, 20:55 ]
27.10.2004 Dodano dział "Ciekawostki"
Obecnie zawiera on "Rozmiar motyli" i "Ubarwienie motyli"
[ Dodano: 2004-10-27, 21:32 ]
27.10.2004 Dodano dział"Fotografowanie motyli"
Obeznie zawiera on obszerny i bardzo ciekawy artykuł Adama Grochowalskiego.
[ Dodano: 2004-10-27, 23:04 ]
27.10.2004 Stworzono nowe forum "Komentarze do poszczególnych działów"
Da dole każdego działu jest link do opowiedniego wątku w tym forum - dodano tym samym mozliwość komentowania każdego z działów.
[ Dodano: 2004-11-06, 18:10 ]
06.11.2004 do działu "Przechowywanie motyli" dodano akapit dotyczący pudeł entomologicznych i innych pojemników.
Oto link do rozbudowanego działu :
"Przechowywanie motyli"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum